În data de 21 martie 2017 este sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un eveniment promovat de către Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali (IFSW). 

Oficial, această zi este celebrată în fiecare an în a treia zi de marți din luna martie. Tema Zilei Mondiale a Asistenței Sociale este stabilită pentru doi ani, iar pentru perioada 2017 - 2018 tema este PROMOVAREA SUSTENABILITĂȚII DEZVOLTĂRII COMUNITĂȚII ȘI A MEDIULUI.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, în parteneriat cu Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - Sucursala Argeş  şi Asociaţia Sfinţii Spiridon şi Irina, a organizat azi, începând cu ora 9:00, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş, Seminarul Promovarea sustenabilităţii dezvoltării comunităţii şi a mediului”.

           În cadrul acestui seminar, D.G.A.S.P.C. Argeș, împreună cu partenerii săi, a dorit să marcheze Ziua Mondială a Asistenţei Sociale  şi  Ziua Internaţională a Copiilor Străzii.