În afară de PSD, care încă nu a anunţat oficial candidatul pentru Primăria Piteşti (deşi se aude că acesta ar fi viceprimarul Cornel Ionică, deci tot un personaj cunoscut în urbe), toate celelalte partide, mai mari sau mai mici, au anunţat personajele cu care intră în luptă, ba chiar au organizat şi lansări oficiale.

Astfel, PNL merge pe mâna consilierului judeţean Narcis Sofianu (care este însă un politician vechi în judeţ), ALDE mizează pe deputatul Andrei Gerea (foarte cunoscut, fost ministru cu portofoliu la Energie şi la Economie), iar PMP pe mâna lui Cătălin Bulf, secretar general al partidului la nivel naţional. PNŢCD îl propune pe "eternul" Gheorghe Dinescu, UNPR ar lansa-o pe Sanda Fulga (care a candidat şi pentru deputăţie în Colegiul Câmpulung), iar PAM pe deja cunoscutul Mircea Andrei (care şi-a încercat norocul fără succes şi la Consiliul Judeţean). PPU-SL aduce în arenă un alt veteran, Victor Niţă (fost preşedinte al UNPR Piteşti).

Cât despre independenţi, aceştia ar urma să fie primarul în exerciţiu, Tudor Pendiuc (în funcţie din 1992) şi fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu (deci tot un personaj cunoscut). Blocul Unităţii Naţionale propune un nume nou - Adrian Dumitru (soţul deputatei Ioana Jenica Dumitru, cea despre care se spune că ar urma să candideze pentru PSD la Primăria Ştefăneşti, deşi acum este membră a UNPR).