În ziua de 12.03.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

  INCENDII:

- 08.52, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Secția de Pompieri Costești a intervenit în localitatea Buzoești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe.

A ars: funinginea de pe coș;

Sursa probabilă: jar sau scântei;          

Împrejurarea: coș de fum necurățat de funingine;

- 13.18, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în localitatea Bughea de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 4000 mp de vegetație uscată și babele din lemn ale unui gard;

Sursa probabilă: efect termic;              

Împrejurarea: fumatul în locuri nepermise;

- 13.45, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Valea Danului,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Au  ars: autoturismul în proporție de 95 % și 2 ml de gard;

Sursa probabilă: efect termic;              

Împrejurarea: scurgeri de lichide combustibile;

- 15.14, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție Nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Călinești,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 5 ha de vegetație uscată și mărăciniș;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 16.54, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție Nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Leordeni,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 40 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 18.32, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Merișani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe.

A ars: funinginea de pe coș;

Sursa probabilă: jar sau scântei;          

Împrejurarea: coș de fum necurățat de funingine;

 

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 26 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 2 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 09.04, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Sala Sporturilor, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la Campionatul Național de Judo Juniori.

- 11.40, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul Alexandru Davila, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 13.59, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Sala de Sport a Colegiului Brătianu, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de baschet (juniori).

- 18.26, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în orașul Mioveni, la Casa de Cultură, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 19.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul Alexandru Davila, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 23.04, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Mărăcineni, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la o conductă de gaze avariată în urma unui accident rutier.

- 03.34, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada Cuza Vodă, pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacient  de 47 de ani, de la domiciliu, la ambulanță.