În ziua de 02.03.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

INCENDII:

- 11.53, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Garda de Intervenție nr. 2 Vedea a  intervenit în comuna Cocu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 2000 mp de vegetație uscată și 300 kg de gunoi depozitat la marginea pădurii;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 14.26, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a  intervenit în comuna Budeasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 2000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 15.13, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a  intervenit în comuna Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 1000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

 

- 15.17, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Garda de Intervenție nr. 2 Vedea a  intervenit în comuna Uda, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 10 000 mp de vegetație uscată și mărăciniș;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 17.25, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a  intervenit în comuna Drăganu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și care s-a extins și la o magazie din curtea bisericii și la litiera de pădure.

Au ars: aproximativ 6000 mp de vegetație uscată, 500 mp litieră de pădure, 20 mp acoperiș magazie și 10 mc de lemn;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 18.30, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Bradu a  intervenit în comuna Albota, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 2000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 18.53, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au  intervenit în municipiul Pitești, strada Constantin Noica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al centralei termice a unei locuințe.

Au ars: funinginea de pe coș;

Sursa probabilă: scântei;                               

Împrejurarea: coș de fum necurățat de funingine;

- 04.22, două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă  și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au  intervenit în comuna Poienarii de Muscel, sat Jugur, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe anexe gospodărești.

Au ars: magazii din lemn pe 80 mp, 4 bazine de plastic, 2 butii din lemn, 2 mc lemn de foc, 2 mc de scândură;

Sursa probabilă: jar sau scântei;                   

Împrejurarea: jar sau scântei purtate de vânt;

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Pitești, Slobozia, Râca, Șuici, Schitu Golești, Davidești, Beleți-Negrești, Domnești, Merișani și Mioveni, pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren la instituții de învățământ și alte obiective.

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 26 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 4 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 08.25, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, b-dul Republicii,  pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un conductor electric de la iluminatul stradal, conductor ce prezenta scântei.

- 10.07, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat  de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în comuna Mihăești, la o pacientă de 75 de ai, găsită inconștientă. S-a început executarea manevrelor de resuscitare și s-a cerut sprijinul unui echipaj al Ambulanței, cu medic, care a continuat manevrele, dar fără rezultat.

- 10.30, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit pentru transportul echipajului de pe elicopterul SMURD la Spitalul Județean, de unde s-a preluat un nou născut cu probleme respiratorii, în vederea transportării la un spital din Târgu Mureș.

- 18.43, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă au intervenit în comuna Bradu, sat Bradu de Sus, la un accident rutier produs între un autoturism și o căruță. În urma impactului, persoanele din căruță: un bărbat de 52 de ani și trei copii de 3, 10 și respectiv 14 ani, au fost răniți și transportați la spital.

- 19.41, un echipaj de urgenţă  și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Craiovei, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la etajul opt. S-a pătruns în locuință prin forțarea ușii de la intrare, în interior fiind găsită proprietara, de 78 de ani, căzută în dormitor. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor, dar a refuzat transportul la spital.