În ziua de 26.02.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

  INCENDII:

- 10.24, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Bradu a  intervenit în comuna Bradu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staționat în parcarea unui hypermarket.

A ars: 1 mp  material insonorizare;

Sursa probabilă: scânteie electrică;             

Împrejurarea: nefuncționarea sistemelor de protecție;

 

- 13.36, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a  intervenit în comuna Cepari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 3000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                               

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Câmpulung, Recea, Pitești, Vulturești, Leordeni și Curtea de Argeș,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren la instituții de cult.

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 6 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 12.42, un echipaj de urgenţă  dela Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Teilor, pentru deblocarea uşii de la dormitorul unui apartament situat la etajul doi, întrucât în interior se afla  blocat un băiat de 9 ani. S-a pătruns în locuinţă pe geamul de la balcon,  cu ajutorul scării culisabile și s-a deblocat ușa.

- 18.35, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Ambulanței, în municipiul Pitești, strada Negru Vodă, la o pacientă de 88 de ani, inconștientă, în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, cu succes, pacienta fiind transportată la spital.

- 18.41, un echipaj de urgenţă  și un echipaj cu ambulanța SMURD dela Detaşamentulde Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Petru Rareș, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la etajul patru. S-a pătruns în locuință prin forțarea ușii de la intrare, în interior fiind găsită proprietara, de 67 de ani, cu suspiciune de accident vascular cerebral. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor și a transportat-o la spital.

- 20.46, un echipaj de urgenţă  și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la etajul unu. S-a pătruns în locuință prin forțarea ușii de la intrare, în interior fiind găsit proprietarul, de 91 de ani, căzut în sufragerie. Echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor, dar a refuzat transportul la spital.