520 de primari de comune din toată ţara, inclusiv din Argeş, au mers luni la Parlament la un eveniment la care au participat şi mai mulţi miniştri, precum şi liderii PSD şi ALDE, prezentând o listă de revendicări în capul căreia s-a aflat problema pensiilor, salariilor şi sporurilor primarilor, ale căror venituri sunt chiar şi sub cele ale angajaţilor lor.

La Palatul Parlamentului a avut loc cea de-a XX-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, cu caracter aniversar.

Reuniţi la prezidiu, politicienii şi demnitarii au avut discursuri care au provocat ropote de aplauze în sală, în special când erau atinse subiecte precum incompatibilitatea aleşilor şi salariile lor. Pe rând, liderii PSD şi miniştrii au venit la tribună pentru a-şi prezenta viziunea asupra noii administraţii locale, o temă centrală fiind cea a banilor.

"Sunt multe probleme în administraţia locală. Am cerut să fie o legislaţie mai uşor de aplicat; am cerut să se umble la salariile funcţionarilor care sunt mici; de asemenea, salariile primarilor sunt pe alocuri mai mici decât cele ale unor angajaţi din administraţie. Nu în ultimul rând, e nevoie de descentralizare financiară, de acoperirea costurilor cu persoanele cu handicap, de clarificări privind fondul funciar. Sperăm să se rezolve cât mai multe dintre acestea", ne-a declarat primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, care a participat la eveniment şi care a vorbit în plen despre problemele administraţiei, în prezenţa premierului Sorin Grindeanu cu care a şi stat de vorbă în particular.