În perioada 17.02.2017, ora 08.00 – 19.02.2017, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 100 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la  6  dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

Pe timpul nopților, echipajele SMURD  au executat  42 de misiuni de patrulare în toate municipiile și orașele din județ, pentru identificarea persoanelor fără adăpost. În urma misiunilor nu a fost găsite persoane căzute în strada sau care să necesite îngrijiri medicale.

 

INCENDII:

17.02.2017

- 12.44, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a  intervenit în comuna Bascov, strada Brăilenilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al  unei locuințe.

A ars: funinginea de pe coș;

Sursa probabilă: jar sau scântei;        

Împrejurarea: coș de fum necurățat de funingine;

 

ALTE MISIUNI:

17.02.2017

- 21.46, trei ambulanțe SMURD (două de prim ajutor calificat și una de terapie intensivă mobilă), două autospeciale de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță au intervenit pe DN 65, Pitești - Slatina, în comuna Albota, la un accident rutier produs între un autoturism si un microbuz. Deși, inițial au fost anunțate două victime încarcerate, la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit o persoană, o femeie, încarcerată în autoturism, o altă femeie, tot din autoturism, rănită și alte opt persoane din microbuz, care au necesitat îngrijiri medicale. S-a acționat pentru descarcerarea șoferiței, care se afla în stop cardio-respirator, fiind predată echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior fiind transportată la spital. Din cele 11 persoane implicate în accident, găsite de salvatori la locul accidentului, doar 10 au ajuns la spital, deoarece soferul microbuzului a refuzat evaluarea medicală, rămânând la locul evenimentului.

Pe timpul desfășurării intervenției, traficul a fost blocat. Din cele 11 persoane implicate in accident, doar 10 au ajuns la spital, deoarece soferul microbuzului a refuzat evaluarea medicala, ramanand la locul evenimentului. S-a actionat pentru descarcerarea soferitei, care se afla in stop cardio-respirator, fiind predata echipajului SMURD de terapie intensiva mobila, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior pacienta fiind transportata la spital.  Deși inițial au fost anunțate două victime încarcerate, la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit o persoana, o femeie, incarcerata in autoturism, o alta femeie, tot din autoturism, ranita si alte opt persoane din microbuz, care au necesitat ingrijiri medicale. S-a actionat pentru descarcerarea soferitei, care se afla in stop cardio-respirator, fiind predata echipajului SMURD de terapie intensiva mobila, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior pacienta fiind transportata la spital.  Deși inițial au fost anunțate două victime încarcerate, la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit o persoana, o femeie, incarcerata in autoturism, o alta femeie, tot din autoturism, ranita si alte opt persoane din microbuz, care au necesitat ingrijiri medicale. S-a actionat pentru descarcerarea soferitei, care se afla in stop cardio-respirator, fiind predata echipajului SMURD de terapie intensiva mobila, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior pacienta fiind transportata la spital.
Din cele 11 persoane implicate in accident, doar 10 au ajuns la spital, deoarece soferul microbuzului a refuzat evaluarea medicala, ramanand la locul evenimentului.
Pe timpul desfășurării intervenției, traficul a fost blocat.ă. Deși inițial au fost anunțate două victime încarcerate, la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit o persoana, o femeie, incarcerata in autoturism, o alta femeie, tot din autoturism, ranita si alte opt persoane din microbuz, care au necesitat ingrijiri medicale. S-a actionat pentru descarcerarea soferitei, care se afla in stop cardio-respirator, fiind predata echipajului SMURD de terapie intensiva mobila, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior pacienta fiind transportata la spital.
Din cele 11 persoane implicate in accident, doar 10 au ajuns la spital, deoarece soferul microbuzului a refuzat evaluarea medicala, ramanand la locul evenimentului.
Pe timpul desfășurării intervenției, traficul a fost blocat.Deși inițial au fost anunțate două victime încarcerate, la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit o persoana, o femeie, incarcerata in autoturism, o alta femeie, tot din autoturism, ranita si alte opt persoane din microbuz, care au necesitat ingrijiri medicale. S-a actionat pentru descarcerarea soferitei, care se afla in stop cardio-respirator, fiind predata echipajului SMURD de terapie intensiva mobila, care a efectuat manevre de resuscitare, cu succes, ulterior pacienta fiind transportata la spital.
Din cele 11 persoane implicate in accident, doar 10 au ajuns la spital, deoarece soferul microbuzului a refuzat evaluarea medicala, ramanand la locul evenimentului.
Pe timpul desfășurării intervenției, traficul a fost blocat.

 

18.02.2017

- 01.55, un echipaj de descarcerare  și un echipaj cu ambulanța SMURD  de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în comuna Bradu, la un accident rutier în care un autoturism a intrat într-un stâlp. În urma accidentului, șoferul, de 33 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral minor. Nu a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare.

- 13.39, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în comuna Bradu, strada Tăbăcăriei, la un pacient de 80 de ani, găsit decedat. Nu s-a impus efectuarea  manevrelor de resuscitare.

- 15.12, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă, un echipaj cu modul de descarcerare și un echipaj cu autospeciala de descarcerare grea de la Detașamentele de Pompieri Pitești  și Bradu  au intervenit în comuna Budeasa, unde un tânăr de 21 de ani, fusese prins într-o balotieră. Din păcate, echipajele de salvatori nu au mai putut face nimic, deoarece băiatul avea leziuni incompatibile cu viața.

 

- 17.00, un echipaj de urgență și un echipaj cu ambulanța SMURD  de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în municipiul Pitești, Piața Vasile Milea , pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment public de amploare ce putea genera situații de urgență (manifestații publice).

- 18.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul Alexandru Davila, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

 

19.02.2017

- 00.24, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Egalității, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs între trei autoturisme, deoarece existau scurgeri de lichide combustibile.