Prezent în faţa a peste 8.000 de argeşeni, preşedintele PSD Piteşti, Cristian Gentea a ţinut să transmită trei mesaje. Discursul liderului de la Piteşti a fost cel mai complet şi raţional. Iată ce a vorbit timp de 3 minute şi 47 de secunde Cristina Gentea.

"Avem trei mesaje pe care am vrea să le transmitem astăzi de aici, de la Piteşti.
În primul rând suntem aici pentru că dorim să se respecte votul din 11 decembrie 2016, dorim ca Guvernul Grindeanu să fie lăsat să guverneze, să fie lăsat să aplice programul de guvernare, program care a fost apreciat de români prin votul pe care l-au dat în decembrie. De fiecare dată când a venit un Guvern nou, când a fost instalat s-au promis tot felul de măsuri în aşa fel încât bunăstarea să se regăsească în buzunarele românilor, chiar dacă a doua zi, după cum bine ştiţi, unii au tăiat pensii şi salarii. Iată că de data aceasta a venit un Guvern nou, care chiar vrea să facă treabă, care a luat măsuri în sprijinul pensionarilor, al studenţilor, al bugetarilor, al cadrelor sanitare, al profesorilor. Dar unii din ţată, vor ca acest Guvern să cadă. Pentru ce să cadă? Să fie lăsat să îşi facă treaba, să fie lăsat să doveadească că e în stare de ceea ce a promis, şi numai dacă nu îşi duce la bun sfârşit mandatul atunci să suporte consecinţele.

Al doilea mesaj este pentru preşedintele României, care trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că rolul său, dealtfel stabilit de Constituţie, este cu totul altul. Trebuie să unească românii, nu să îi dezbine, trebuie să medieze, nu să incite, lăudând bunicii că şi-au adus nepoţii în piaţă şi i-au pus să scandeze lozinci care nici măcar nu ştiu ce înseamnă. Trebuie să fie aproape de români, să ajute la bunăstarea acestora, nu să blocheze bugete, iar apoi să le dea drumul, dar imediat să le critice pe toate canalele că sunt hiperotimiste. Şi ce dacă sunt optimiste, să-i lăsăm să facă treabă, poate că în România de astăzi trebuie să facem mult mai mult decât să ne criticăm unii pe alţii. Sper ca domnul preşedinte Iohannis să înţeleagă acest lucru şi noi să ne liniştim cu toţii.

Mai am un singur mesaj. Trebuie să facem cu toţii apel la raţiune, să ne liniştim, să trecem la treabă. Nu mai este timp de altceva, trebuie să ne facem bine treaba acolo unde activăm fiecare dintre noi, nu să ne facem că muncim şi să stăm toată ziua pe facebook şi să transmitem nişte mesaje gen abrogat şi plecat, sau se ne odihnim la serviciu pentru că spre seară trebuie să plecăm la Bucureşti, unii la Palatul Victoria, alţii la Cotroceni şi cine ştie când venim înapoi. Nu mai este timp de aşa ceva, trebuie să ne liniştim, şi repet, trebuie să ne apucăm de treabă, este singura cale de urmat. Altă soluţie nu există. Altfel va fi rău pentru toată lumea.

Vă mulţumesc mult!"