Un cititor al site-ului nostru ne-a transmis imagini cu un maxi-taxi plin cu elevi, peste limita admisă de locuri. Maşina aparţine firmei Vulturul Company deţinută de către fostul primar din Vultureşti Liviu Poşircă, retras din fotoliul de edil ca urmare a stării de incompatibilitate declarată de Agenţia Naţională de Integritate. Ruta este Mioveni - Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni.
 
Întâmplarea s-a petrecut chiar în această dimineaţă la ora 7.30, pe această rută fiind transportaţi doar elevi. Abonamentele sunt decontate de către unitatea şcolară, aşa cum se întâmplă la toate unităţile din Mioveni care au fonduri de la Primărie, după cum ne-au informat surse din cadrul administraţiei locale.
 
Am încercat să dăm de patronul firmei, Liviu Poşircă, pentru a vedea de ce permite astfel de practici. Nu ne-a răspuns decât robotul - şi într-o limbă străină, semn că omul ar fi plecat peste hotare.
 
Transportul judeţean este în grija Consiliului Judeţean, prin Autoritatea de Transport. Care se pare însă că nu face nimic şi nici nu poate.
 
"Din păcate, la licitaţii, firmele care sunt deja pe trasee pleacă din start cu punctaje mai bune. Aşa că poate să vină oricine cu autobuze de ultimă generaţie - pierde, pentru că nu va reuşi să detroneze firmele vechi. O să încercăm schimbarea legii, prin parlamentarii noştri", ne-a spus Ion Mînzînă (foto stânga), vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
 
Iată şi filmarea transmisă pe adresa redacţiei de către cititorul nostru: