În perioada 11 - 12 ianuarie  2016,  30 de persoane private de libertate din Penitenciarul Mioveni participă, în regim  de voluntariat, la lucrările de deszăpezire din incinta Liceului ” Iulia Zamfirescu” și Liceul Tehnologic Colibași, județul Argeș.
Participarea persoanelor private de libertate la astfel de activităţi are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine  şi a  sentimentului de apartenenţă la societatea civilă.
În continuare, Penitenciarul Mioveni  îşi arată disponibilitatea, de a ajuta, în funcţie de posibilităţi, autorităţile publice locale, prin punerea  la dispoziţie, în regim de voluntariat, de persoane private de libertate. Cu ajutorul acestora s-ar putea interveni, şi în zilele următoare, la  degajarea căilor de comunicaţii, deblocarea căilor de acces în instituţii publice (instanţe de judecată, spitale, şcoli etc.) şi a altor spaţii afectate de ninsori.
Astfel de activităţi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat,  a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.