Tema din această iarnă a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi Cinema on Ice, iar cele 14 camere vor fi decorate cu personaje din filme celebre, cum ar fi Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, Titanic, Harry Potter şi Dracula. Organizatorii anunţă că proiectul a fost finalizat şi se pregătesc de începerea construcţiei.
Construcţia celor trei igloo-uri va începe după Anul Nou, iar decorul acestora va fi inspirat de ştrumfi, dinozauri şi animalele junglei.
Pentru confortul oaspeţilor, pe fiecare pat se află o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, clienţii hotelului primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Ca şi în ceilalţi ani, hotelul va avea un Ice Bar şi un Ice restaurant, unde vor exista pahare şi platouri din gheaţă pentru servirea băuturilor şi a mesei.
O noapte într-o cameră dublă în Hotelul de Gheaţă va costa şi în acest an 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar copiii sub 6 ani au gratuitate. Micul dejun nu este inclus în preţ, ci se serveşte la Cabana Bâlea Lac şi costă 30 lei/ zi. Check-in-ul se face între orele 9.00 şi 17.00, interval în care Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare, în timp ce între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor.