Ioan Sîrbu candidează la Camera Deputaților pe lista PNL Argeș. Sîrbu este președinte la asociațiile "Societatea Română de Implantologie Orală și Biomateriale" și "General Dr. Carol Davila" dar și membru fondator la asociația "One Health, București". Despre ceea ce vrea să facă ca viitor parlamentar aflați în scurtul interviu de mai jos:

1. De ce au nevoie argeșenii de dvs. în Parlament ?

Argeşenii au nevoie de mine în Parlament, aşa cum au nevoie de oameni noi în politică, serioşi, muncitori, care au avut rezultate vizibile în tot ce au întreprins, de oameni cu bun simţ şi bune intenţii. De asta consider că au nevoie argeşenii, ca de altfel, întreaga ţară.


2. Spuneți-ne 3 probleme pe care doriți să le rezolvați prin diferite legi

Am multe priorităţi, pentru că Argeşul are multe nevoi. Voi vorbi, pe scurt, despre primele trei dintre ele, aşa cum mi-aţi cerut. În primul rând, ca medic, voi interveni în domeniul sănătăţii, mai ales în mediul rural. Voi milita pentru înființarea instituției Casa Medicului, cu tot ceea ce presupune acest lucru, aceasta fiind instituția în care cetățenii comunității să se regăsească cu nevoia lor de sănătate, urgenţe medico-chirurgicale, nașteri etc. Îmi doresc ca această casă de care vorbim să nu aibă doar destinaţia de locuinţă, ci să asigure o permanenţă a unui medic în comuna respectivă. Mai apoi, ca profesor, nu pot să nu mă aplec asupra sistemului de învăţământ, mai cu seamă în comune, acolo unde şcolile au tot mai puţini elevi. Şi nu neapărat că sporul natural e din ce în ce mai mic, dar şi pentru că cei mai mulţi copii aleg să plece în oraşe. Este păcat să se chinuie părinţii şi copiii cu naveta, este important să stimulăm cadrele didactice să predea la ţară, pentru că aici sunt copii inteligenţi şi au nevoie de ajutor. Nimeni nu are dreptul să frângă aripile unui copil. De asemenea, voi propune un proiect prin care adoptarea legilor să devină mai facilă, în sensul că unele durează extrem de mult de la stadiul de proiect legislativ până la punerea în practică. Circuitul acesta greoi nu ne ajută în evoluţie. Sunt multe alte priorităţi pentru mine, printre care: autostrada Pitești-Sibiu; infrastructura rurală (drumurile comunale și județene, asigurarea apei potabile și a celei pentru irigații, canalizarea în sate, realizarea unui mediu frumos și sănătos); transformarea tuturor satelor argeșene în 4 ani în „sate europene” în ceea ce privește calitatea vieții țăranului, cu accent pe sănătate şi învăţământ, dar cu conservarea tradițiilor și a obiceiurilor românești.

       

3. Cu ce soluții veniți pentru agricultura din Argeș ?

Agricultura din Argeş are şi ea mare nevoie de sprijin legislativ. Trebuie în continuare încurajaţi producătorii locali, care au numai dezavantaje. Liberalii au susţinut proiectul de cadastrare şi intabulare gratuită a terenurilor, pentru că micul agricultor român, proprietarul din mediul rural, are nevoie de acest proiect. Dacă vă amintiţi, social-democraţii au votat împotrivă. De asemenea, vizez înființarea Camerei agricole județene sau a unei structuri similare, menită să vină în sprijinul agricutorilor argeşeni.


4. Ce veți face pentru nordul județului ?

Nordul judeţului are atâta potențial turistic, pentru care mulţi au promis că vor pune umărul şi nu au făcut nimic. Ca parlamentar, mă voi lupta, alături de colegii mei liberali, pentru punerea în valoare a Transfăgărăşanului, şi pentru atragerea unor investitori în zona de nord.


5. De ce sunteți mai bun decât competitorii dvs.?

Am intenţii mai bune şi sprijin politic mai mare.