O nouă ramură sportivă a prins contur, de curând, în cadrul Clubului Sportiv Dacia 2012: Secţia de Şah.
În ultimii ani, la nivelul oraşului Mioveni au fost organizate foarte multe competiţii de şah, unde participarea elevilor a fost destul de mare (Memorialul de Şah “Vasile Costescu”, Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade”, “Cupa primăverii la șah”etc ).
Președintele clubului, Adrian Ștefan, și-a dorit în mod deosebit această nouă secție, cea de-a șaptea din cadrul clubului (oină, volei, tenis de câmp, handbal, karate şi înot sunt celelalte secţii).
"Începând cu 1 noiembrie a.c., am demarat procesul de selecție a copiilor din clasele gimnaziale și de liceu pentru această disciplină.
Noi am distribuit materiale informative, în toate școlile din oraș, pentru a anunța deschiderea acestei noi secții în cadrul clubului, iar elevii au fost extrem de încântaţi.
Avem elevi din clasele gimnaziale, de la clasa I până la clasa a VIII-a, dar și mai mari, de la liceu.
Astfel, în fiecare zi de miercuri, în intervalul 09.00-15.00, la Școala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni, se  vor preda gratuit aceste cursuri de către un antrenor cu experiență, fost campion la șah, Șerban Mihail.
"Ne dorim să atragem cât mai mulți elevi, să-i distragem din fața calculatoarelor şi a tabletelor, pentru a se întrece, onest, cu tabla de șah și adversarul în față. Obiectivul nostru este ca în 3-4 ani să avem și la șah campioni naționali." ne-a declarat preşedintele Adrian Ştefan.