Argentina Culcuș, fosta directoare a Centrului Cultural Mioveni, actualmente președinta femeilor din PMP Argeș, se numără printre cele mai cunoscute și respectate doamne din politica argeșeană. Colegă de partid cu Alina Frătică, candidatul PMP Argeș la Camera Deputaților, Argentina Culcuș este șeful de campanie al acesteia. Argentina Culcuș a fost candidat la alegerile locale pentru funcția de primar al orașului Mioveni, iar sloganul său "Mioveni, numele tău e Argentina!" a fost desemnat ca unul dintre cele mai bune din România.

O susțineți pe Alina Frătică.
De ce femeile în politică?

Femeile au un impact esențial asupra bunăstării familiilor și asupra societății, în ansamblu. Cu toate acestea, potențialul lor nu este folosit la maximum din cauza normelor sociale discriminatorii, a lipsei sprijinului sau a unui cadru legal insuficient dezvoltat.
Drepturile fundamentale ale femeilor privitoare la participarea în politică și la luarea deciziilor sunt obținute într-un ritm lent. În România, unul dintre domeniile în care este evidentă lipsa echilibrului este cel politic.
Și eu fac politică și tocmai de aceea cred că ar trebui să fie mai multe femei reprezentate în forurile noastre politice. La această întrebarea răspund DA fără echivoc. De ce? Pentru că este nevoie de o mai mare reprezentare a intereselor femeilor și a punctelor lor de vedere într-o mulțime de legi și acte normative începând cu problema alocațiilor pentru copii și terminând cu modul în care este împărțit bugetul de stat.

Mi s-a părut destul de interesant proiectul prin care Alina Frătică vrea să promoveze în Parlament "Mama și copilul"

Proiectele Alinei Frătică corespund acestor cerințe?

Alina, colega și prietena mea din PMP Argeș, este una dintre tinerele care cred că vor reuși în politică. Referitor la proiectele ei acestea sunt îndreptate strict spre domeniul de care vorbeam mai sus: femeia.
Mi s-a părut destul de interesant proiectul prin care Alina Frătică vrea să promoveze în Parlament "Mama și copilul". Un proiect interesant și foarte benefic pentru societatea românească, în condițiile în care natalitatea trebuie să devină prioritatea numărul 1 pentru România. Alina și-a asumat acest proiect, iar eu și colegele din PMP o susținem în totalitate.
Orice societate civilizată, democratică își propune ca prioritate legislativă protejarea femeii și a copilului, asigurând astfel o creștere demografică corectă și eficientă din punct de vedere social.
Realizarea acestui obiectiv legislativ are loc, pe lângă alte metode, și prin asigurarea unei indemnizații de maternitate care să asigure un nivel de trai decent mamei și copilului.
Acest tip de indemnizație este prevăzută de legislațiile tuturor statelor, în diverse forme și modalități de acordare, în încercarea de a găsi cea mai corectă metodă de protecție a femeii într-o perioadă atât de importantă din viața sa personală și socială.
Acestea sunt temele pe care Alina le va susține în calitate de deputat, pentru a veni în sprijinul mamei și copilului. Și din acest motiv are toată susținerea mea și a PMP.

"Alina este o persoană foarte ambițioasă, perseverentă, foarte fermă și care, în general, știe ce vrea"

Cum ați carcateriza-o pe ALina Frătică?

Alina este o persoană foarte ambițioasă, perseverentă, foarte fermă și care, în general, știe ce vrea. Politica este o lume dură și competiția este acerbă. Însă lupta nu trebuie să se dea între sexe, ci între competențe. Nu cred că e o soluție ca femeile să fie promovate pe alte criterii decât cele de competență, iar Alina corespunde acestui șablon. În concluzie, o susțin pe Alina Frătică să ajungă deputat deoarece cred în proiectele ei.