Lucrările la secţiunile 1 şi 5 ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti vor fi scoase la licitaţie în primele zile ale lui decembrie 2016, iar la jumătatea aceleiaşi luni şi cele aferente secţiunii 4, a declarat, la rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Potrivit acestuia, practic, 65 de kilometri din cei 120 de kilometri ai autostrăzii vor fi scoşi la licitaţie anul acesta. "Pentru secţiunile 1 şi 5 (ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti - n. r.), studiile geologice au fost aproape finalizate, apoi vor intra în analiza CNAIR şi vrem să scoatem clar secţiunile 1 şi 5 la licitaţie pentru lucrare în primele zile din decembrie. Deci, de la studiul de fezabilitate, apoi de făcut proiectul tehnic şi autorizaţia de construire. Iar pentru secţiunea 4, care este decalată cu două săptămâni pentru că a fost puţin întârziată, dar s-a recuperat foarte mult - eu nu speram să fie gata anul acesta - deci, pentru secţiunea 4 vor fi terminate aceste foraje şi studii până la jumătatea lunii noiembrie, iar la jumătatea lunii decembrie, deci cu un decalaj de două săptămâni, dorim să scoatem şi secţiunea 4.

Deci, din cei 120 de kilometri, 65 de kilometri dorim să îi scoatem la licitaţie în acest an", a spus Buşe. În ceea ce priveşte secţiunile 2 şi 3, acestea vor fi scoase la licitaţie în luna mai a anului viitor.