În aceste zile, oraşul Mioveni este gazda unei delagații din Elveția, reprezentată de primarul oraşului Grand Saconnex, Laurent Jimaja și președintele Asociației de Prietenie Grand Saconnex - Mioveni, Michel Pomatto.
Oaspeții din Elveția vor avea în program mai multe vizte la cele mai importante instituții din Mioveni, dar și la câteva obiective turistice și culturale din Argeș, precum Barajul Vidraru sau Mânăstrirea Curtea de Argeș.
Totodată, această vizită de lucru a reprezentanților administrației din Grand Saconnex reprezintă un preambul al unei noi donații care va consta în autoutilitare pentru Detașamentul de Pompieri din Mioveni. 
"În anul 1989 cartierul Racoviţa s-a înfrăţit cu acest oraș elvețian, iar primarul Catillaz a avut o contribuţie importantă la extinderea legăturilor de colaborare între cele două comunități, motiv pentru care la începutul acestui an am inaugurat Baza Sportivă din cartierul Racovița-"Gabriel Catillaz".
Relaţiile de înfrăţire, constând în schimburi culturale între tinerii din Racoviţa şi Grand Saconnex, în stagii de formare şi schimburi de experienţă în domeniul învăţământului şi culturii, au continuat în fiecare an. Pe 22 mai 2002 întreg Mioveniul s-a înfrăţit cu oraşul respectiv." ne-a declarat Ion Georgescu, primarul din Mioveni.