Până în data de 22 aprilie a.c., locuitorii din Mioveni pot trimite sugestii cu privire la îmbunătățirea Planului de Mobilitatea Urbană Durabilă, care este supus dezbaterii publice pe site-ul  Primăriei, www.primariamioveni.ro.
Planul de Mobilitate Urbană constituie o parte componentă a Planului Urbanistic General al unei localităţi. Existenţa acestui document strategic condiţionează finanţarea proiectelor care vizează îmbunătăţirea mobilităţii la nivel urban prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axele prioritare 3.2. şi 4.1 „Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”.
Joi, 7 aprilie, de la ora 15.00, la Centrul Cultural Mioveni a avut loc a doua şedinţă publică pentru dezbaterea acestuia, la care au participat primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, directori şi angajaţi ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local, dr.ing. Sigma Mobility Engineering, Gabriela Mitran, consilieri locali, reprezentanţi ai societăţii civile şi funcţionari.
Astfel, planul de mobilitate propune o serie de direcţii în vederea îmbunătățirii infrastructurii pentru pietoni și bicicliști, dar și efectuarea unor lucrări ce vizează fluidizarea circulației etc.
 Extinderea transportului în comun, modernizarea străzilor, necesitatea construirii unei centuri ocolitoare pentru transportul de marfă, trecerea în administararea autorităţilor locale a Bulevardului Dacia, trasee pentru ciclişti, locuri de promenadă, parcări pentru  automobile şi biciclete sunt doar câteva dintre propunerile pe care ar trebui să le realizeze autorităţile în următorii ani.
Sugestiile și propunerile celor interesaţi, referitoare la acest plan, sunt așteptate la Registratura Primăriei orașului Mioveni, până în data de 22 aprilie 2016, de luni până vineri, între orele 8,00 – 16,00 sau transmise electronic la adresa cic@primariamioveni.ro.