Ministerul Finantelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, sumă totală cu care a fost suplimentat plafonul de garantii pentru programul „Prima Casă”. 

Finantatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen si Unicredit. 

Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garantii care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului „Prima casă” a fost adoptată de Guvern în sedinta din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finantări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare si pre-aprobare la finantatori. 

Plafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului „Prima casă” a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări,  plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei. 

În total, de la lansarea Programului în 2009 si până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garantii în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei. 

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%.