În data de 26 septembrie a.c. poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Argeş şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi la sediile comerciale şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale administrate de aceştia.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul anului 2009, persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii fictive de sisteme anti-incendiu din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unei societăţi cu comportament de tip fantomă, cu scopul de a eluda plata de TVA. 

Prejudiciul creat bugetului de stat este în valoare de 1.822.641 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documentele contabile cu valoare probatorie.

De asemenea asupra mai multor bunuri mobile si imobile a fost instituit sechestru asigurator.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de  Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul M.A.I. şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.