Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, miercuri, 6 aprilie, Consiliul Județean Argeș și cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Pitești au oferit argeșenilor, în cortul special amenajat în Piața Vasile Milea din Pitești, consultații și testarea gratuită a glicemiei și tensiunii arteriale. În funcție de rezultatele obținute, oamenii au fost îndrumați pentru consultații de către medical specialist, accentul fiind pus pe recomandări privind prevenția diabetului.

 

Anul acesta, Ziua Mondială a Sănătății este dedicată luptei împotriva diabetului, urmărind să crească gradul de conștientizare și informare al populației despre diabet și a consecințelor pe care le implică această boală, care, conform datelor statistice oferite de dr. Adriana Tuțescu, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, în județul Argeș afectează un număr de 31.994 de persoane, în creștere față de anul trecut cu 2.150 de pacienți.

 

Epidemia de diabet capătă o amploare din ce în ce mai ridicată, ultimele date relevate de către Federația Internațională de Diabet arătând că aproximativ 418 milioane de oameni din întreaga lume au diabet, iar alte 318 milioane se află la risc de a dezvolta această afecțiune cronică. Previziunile nu sunt nici ele optimiste, în următorii 25 de ani așteptându-se o creștere cu circa 50% a cazurilor cu diabet la nivel global.