Terminarea activităţii în câmpul muncii, adică pensionarea, nu înseamnă neapărat şi retragerea definitivă. Sunt pensionari activi care profită de timpul în plus pe care îl au la dispoziţie şi care fie derulează activităţi pentru completarea veniturilor, fie îşi pun cunoştinţele în slujba societăţii. Un astfel de pensionar este şi Dorina Stanciu, preşedintele organizaţiei de pensionari a PNL Piteşti. Narcis Sofianu, preşedinte al PNL Piteşti şi candidat pentru funcţia de primar, încurajează conceptul de pensionar activ şi consideră că experienţa de viaţă şi profesională a unor asemenea oameni poate fi folosită în interesul comunităţii. Tocmai de aceea a cooptat-o în echipa sa de candidaţi pentru Consiliul Local pe Dorina Stanciu.

 

Pe de altă parte, la nivel declarativ, toţi politicienii, şi mai ales cei de stânga, nu mai pot de grija pensionarilor. În realitate, puţini sunt cei care se preocupă cu adevărat de soarta celor care au clădit, practic, Piteştiul de azi şi România prezentului.

 

Această stare de fapt se va schimba odată cu alegerile locale din iunie 2016.

 

"Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă persoanele de vârsta a treia. Ştiu cât de greu îşi achită dările, ştiu cât de mult au de suferit din cauza lipsei banilor pentru medicamente, dar şi pentru că accesul pe domeniul public este îngreunat, că nu se fac investiţii pentru ei, că nu se îngrijeşte nimeni de problemele din interiorul asociaţiilor de proprietari.

 

Aceste lucruri nu trebuie să se mai întâmple! PNL Piteşti are un program bine structurat din care nu lipsesc proiectele pentru pensionari. La momentul potrivit, acestea vor fi prezentate. Pot spune doar că, fiind pensionară, ştiu ce vor pensionarii, ştiu ce nu au, le ştiu păsurile şi le ştiu grijile de zi cu zi. Echipa PNL va acorda o atenţie deosebită acestei categorii atât de mult defavorizată în Piteşti şi nu numai!", ne-a declarat Dorina Stanciu.