Indiferent de scandalurile interne, de trecerea pe linie moartă a unor lideri, de condamnarea sau scoaterea din circuit a unor primari, de bisericuţele zonale, PSD a scos mereu capul la suprafaţă şi a fost vioara întâi la toate alegerile. Dacă ar fi fost ca scorurile din Argeş să se reflecte la nivel naţional, PSD ar fi „domnit” mult şi bine la guvernare. Numai că într-un fel se votează în Argeş, altfel în Covasna sau Braşov.

Aşa se face că acum, deşi sunt unele sondaje care dau PSD ca fiind favorit, echilibrul este acelaşi ca de fiecare dată în ultimii ani. Nu ar fi de mirare ca PMP-ul lui Traian Băsescu (Cătălin Bulf în Argeş) să preia rolul UNPR şi să asigure, într-un final, guvernarea pentru PSD sau PNL. ALDE este clar aliatul PSD, iar UDMR s-a dovedit că face, în general, jocurile care subscriu cel mai bine propriilor interese.

Iar dacă este la guvernare, indiferent cu cine, UDMR se simte bine. În Argeş este aproape cert că nu vor obţine mandate de parlamentari decât PSD, PNL, ALDE şi, eventual, PMP. Restul partidelor – să ne scuze! – dar candidează cam degeaba! Nu au nici structuri, nici oameni, iar doctrina nu ţine loc de voturi...