În mod paradoxal, în condiţiile în care Argeşul a fost fieful Brătienilor, organizaţia judeţeană a PNL este una dintre cele mai slabe din ţară.

Senatorul Ion Popa a rămas singurul reprezentant în Parlament fără probleme, alţi doi colegi demisionând (senatorul Ionuţ Elie Zisu şi deputatul Theodor Nicolescu), în vreme ce deputatul Cătălin Teodorescu are sabia DNA deasupra capului şi a scăpat ca prin urechile acului de două ori de reţinere.

În plus, PNL nu scoate capul deloc la lumină şi stă în umbra PSD tot timpul. Una dintre scuzele liberalilor argeşeni în faţa şefilor de la Bucureşti când vine vorba despre rezultatele din judeţ este tocmai aceea că... PSD este prea puternic! Chiar şi aşa, PNL a scos peste 20 de mandate de primar şi este a doua forţă politică din Consiliul Judeţean. Ion Popa conduce PNL-ul alături de prim-vicepreşedintele Dan Bica provenit din fostul PDL, dar apele nu sunt deloc limpezi. Astfel, mai ales că vin alegerile parlamentare, bătălia dintre "vechiul" PNL şi fostul PDL este mai acută ca niciodată.