Corpul de Control al Ministerului Energiei a postat pe site-ul său un raport din care rezultă că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu "posibile fapte ce pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni".

Suspiciunile au apărut în urma verificării a trei contracte de concesiune a serviciului public de distribuţie a gazelor naturale la Poiana Lacului, Bârla şi Lunca Corbului încheiate cu  SC Tehnologica Radion Bucureşti.

"Precizăm că nu au fost prezentate documente din care să rezulte dacă reprezentanţii ministerului au verificat dacă lucrările erau realizate în proporţie de 71%, aşa cum a menţionat Tehnologica Radion, şi nici dacă au fost calculate şi încasate penalităţile, ceea ce poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice", se menţionează în raportul Corpului de control.

La rândul său, Tehnologica Rodion a anunţat că nu se face vinovată de comiterea vreunei infracţiuni şi că lucrările ar fi fost realizate din fonduri proprii.