În ziua de 17.08.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

INCENDII:

- 11.38, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Secția de Pompieri Costești – Punctul de Lucru Stolnici a intervenit în comuna Stolnici, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință.

Au ars: o noptieră, un televizor două ferestre, o ușă, materiale textile și posibil documente;

Sursa probabilă: scurtcircuit electric;   

Împrejurarea: cablu electric cu izolația deteriorată;

- 12.56, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în comuna Schitu Golești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la niște anexe gospodărești.

Au ars: bucătăria de vară și magazia pe o suprafață de aproximativ 30 mp;

Sursa probabilă: flacără;   

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 13.25, două echipaje cu două  autospeciale cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au intervenit în comuna Albota, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe.

A ars: funinginea din interiorul coșului;

Sursa probabilă: scântei;                     

Împrejurarea: coș de fum necurățat de funingine;

- 18.05, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Târgu din Vale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 1100 mp de vegetație uscată și mărăciniș;

Sursa probabilă: flacără;   

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 18.31, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Secția de Pompieri Costești a intervenit în orașul Costești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 150 mp de vegetație uscată și 500 kg de gunoi menajer;

Sursa probabilă: flacără;   

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

 

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în municipiul Pitești, la clinici stomatologice și restaurante,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgență, la 1 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 09.17, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Petre Ispirescu,  la un pacient de 24 de ani, găsit decedat, cu traumatism cranio-cerebral grav, cu eviscerație cerebrală, în urma unei căzături de la înălțime. Nu s-a impus efectuarea manevrelor de resuscitare.

- 20.00, un echipaj de urgență  de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Petre Zamfirescu, pentru a asigura măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la focul de tabără organizat cu prilejul Olimpiadei Naționale de Matematică.