În colaborare cu organizaţii internaţionale, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor a desfăşurat campanii de sterilizare în mai multe localităţi din ţară şi, cu precădere, în localităţi din Argeş. În Topoloveni este al cincilea an de când se organizează campanii de vară de sterilizare gratuită.

Până în prezent doar în cadrul campaniilor derulate aici au fost sterilizate cca 1.200 de animale.

În perioada 16-22 august (excepţie duminica), între orele 9 şi 19, se va desfăşura o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor cu şi fără stăpân din Topoloveni şi împrejurimi. Campania este organizată de către FNPA şi Tiere in Not e.V. din Germania, în colaborare cu Primăria oraşului Topoloveni, iar sterilizările vor fi efectuate de medici veterinari argeşeni.

Orice animal fără stăpân care va ajunge în spaţiul amenajat pentru sterilizare şi care are probleme de sănătate va primi tratamentul corespunzător şi orice altă necesitate ce impune intervenţia chirurgicală va fi rezolvată. Şi animalele cu stăpân supuse operaţiei de sterilizare vor beneficia de orice alte intervenţii chirurgicale (tumori, hernii etc), costurile medicale fiind suportate în totalitate de organizatorii campaniei. În conformitate cu legea, sterilizarea câinilor cu stăpân este obligatorie, amenda pentru nerespectarea acestei prevederi fiind de până la 10.000 lei.