După mai bine de 40 de ani, patru dintre sălile de operaţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti au fost reabilitate. La inaugurare au fost prezenţi la început de an nou preşedintele CJ Argeş Florin Tecău, vicepreşedinţii Constantin Polexe şi Dorin Mărăşoiu, managerul Dan Olariu, directorul medical – Dragoş Şerb, directorul financiar – Rodica Beşliu şi cel de îngrijiri – Mariana Badiu, directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, preşedintele Consiliului de Administraţie, Alisa Ciobanu, preşedintele comisiei de sănătate a Consiliului Judeţean, Dan Manu, Doina Fănică, lider al Sindicatului „Sanitas” Argeş.

 

Investiţia, în valoare de peste 400.000 lei, a fost finanţată de Consiliul Judeţean şi a implicat reabilitarea grupurilor sanitare, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopan, locul gresiei şi al faianţei a fost luat de un linoleum tarchett special, cu inserţii de cupru pentru a preveni formarea energiei electrostatice, a fost aplicată vopsea cu ioni de argint cu calităţi bacteriostatice; de asemenea, instalaţiile sanitare sunt noi, au fost montate uşi batante între sala de operaţie şi spălătorul chirurgilor, au fost montate mese de operaţie şi lămpi scialitice noi. Întrucât în săli nu trebuie să fie lumină naturală, rolul lămpilor este foarte important, fiindcă ele asigură chirurgilor o iluminare uniformă a câmpului de intervenţie. Prin aceste lucrări, blocul operator reabilitat a fost adus la standarde europene, reducându-se astfel riscul contactării unor microbi după intervenţiile chirurgicale, dar şi pe cel al infecţiilor postoperatorii.

 

De asemenea, la spital a fost adus şi un aparat pentru efectuarea investigaţiilor de endoscopie şi colonoscopie, care, potrivit dr Adrian Stoiculescu, medicul coordonator al blocului operator, este vârf de gamă al investigaţiilor mai puţin invazive la nivel mondial.