În acest an, Consiliul Judeţean Argeş are un buget de 343 de milioane de lei, cu aproape 60 de milioane de lei mai mare faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte cheltuielile, acestea se ridică însă la peste 370 de milioane de lei, iar deficitul faţă de venituri va fi acoperit din excedentul din anii anteriori (în acest sens fiind adoptată la începutul anului o hotărâre de Consiliu).

 

Cea mai mare parte a bugetului CJ se va duce în acest an pentru asistenţă socială. Vorbim de 45% din buget, în condiţiile în care Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului are şi foarte multe unităţi sociale în subordine.

 

Pentru sănătate se alocă 4,5%, iar pentru drumuri şi transporturi 14%. Către activităţile de protecţia mediului este dirijat un procent de 7% din buget, iar pentru învăţământ (învăţământ special, programele „Laptele şi Cornul”, „Primul Ghiozdan”, „Fucte în şcoli”) procentul este de 8%. Pentru tineret, sport, culte şi cultură se alocă aproape 5% din buget.

 

Proiectul de buget va fi supus aprobării Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară care va avea loc pe 2 februarie.