PAM prezintă echipa argeșenilor!

Totul despre Mircea Andrei, candidatul la Primăria Pitești

Vineri, Partidul pentru Argeș și Muscel și-a prezentat o parte dintre candidații la primăriile din județul Argeș și a explicat celor prezenți la evenimentul de la Ramada care sunt planurile acestui partid. Tot vineri, președintele partidului, Mircea Andrei, și-a prezentat extrem de decent și fără mare tam tam candidatura pentru Primăria Pitești. Pentru prima dată după ani de zile am văzut un politician care a vorbit despre o echipă pentru județul Argeș și pentru argeșeni, un om care a vorbit despre a construi și nu despre a dărâma, un om care nu a lăudat PSD, PNL sau PDL, ci a vorbit despre nevoile argeșenilor și a renegat partidele naționale.

Partidul pentru Argeș și Muscel este primul partid din țară înființat conform noii legi a partidelor politice, un partid care reprezintă un județ, o regiune. În cele ce urmează vă prezentăm totul despre Mircea Andrei și candidatura sa pentru Primăria Pitești.

Mircea Andrei pentru Pitești, Nicolae Diaconu pentru Curtea de Argeș și Alexandru Gheorghe pentru Costești

Înainte de toate trebuie spus cine este Mircea Andrei. Am urmărit presa și mai ales ceea ce au lansat în spațiul public cei de la partidele concurente de-a lungul anilor și m-a uimit câtă minciună poate îmoproșca un partid mare precum PSD când are interes financiar și de funcții și unul ca Mircea Andrei le transmite clar să nu mai fure banii argeșenilor. Am văzut atunci o adevărată furtună, cum a fost demonizat și făcut în fel și chip. Iată-l astzi, tot lîngă argeșeni, cu un partid dedicate acestui județ, un partid care să nu răspundă de PSD, PNL sau PDL.

În 2012, când toți politicienii căutau să se poziționeze cât mai bine în partide, Mircea Andrei și-a dat demisia din partid, din funcția de președinte, transmițându-le șefilor de la București că nu are de gînd să își mintă alegătorii și că vrea să facă ceva pentru Argeș. Demisia sa a venit după ce cu câteva luni în urmă se certase crunt în Biroul Permanent Național cu mai bine de jumătate din conducerea PDL, atunci când s-a împotrivit vehement tăierii pensiilor și salariilor, atrăgîndu-și dușmani și în interiorul partidului. Văzând că niciun partid nu are interesul de a ajuta Argeșul, acesta a ales să facă un partid de la zero și a reușit în doar câteva luni de zile să atragă lângă el oameni extrem de valoroși care nu se mai regăsesc lângă cei care au mințit Argeșul de la Revoluție și până azi.

Mircea Andrei și-a anunțat candidatura pentru Primăria Pitești, Nicolae Diaconu - primarul Curții de Argeș a declarat că nu se mai regăsește în PSD și că la următoarele alegeri va opta pentru un partid de județ care nu a dezamăgit până acum și are oameni noi și curați, iar la Costești a fost anunțat ca și candidat Alexandru Gheorghe - un om care vine din societatea civilă, nu a mai făcut politică și a fost zeci de ani în poziții de conducere în cadrul Electrica și CEZ. Așadar, echipa lui Mircea Andrei, echipa argeșenilor - spre deosebire de celelalte partide care azi, când vorbim își spală și își ferchezuiesc penalii și își ascund dosarele penale, chiar vine cu oameni noi și curați pentru a construi în acest județ - pentru argeșeni.

Lansare de candidați simplă, sinceră și modestă

Am fost curioși să vedem dacă și la PAM  lansarea de candidați se face ca la celelalte partide unde sunt aduși oamenii cu autocarul din județ ca să își aplaude șefii de la PSD sau te miri ce alte partide. Nicidecum, și aici cei de la Partidul pentru Argeș și Muscel au punctat extrem de bine, atmosfera fiind de pritenie, nimic opulent și nimic care să aducă aminte de plenarele de odinioară. Discursurile și declarațiile celor prezenți au fost extrem de civilizate și de corecte, având în vedere că de 26 de ani argeșenii au ales și nu au primit nimic la schimb, nici autostradă, nici civilizație, nici condiții de trai mai bune, nici orașe europene, nici sate cu utilități sau drumuri și infrastructura, ci astăzi, când vorbim au parte de un președinte de Consiliu Județean arestat la Colibași, un primar de Pitești care a stat opt luni în arest preventiv și este cercetat penal și alți primari de comune demiși sau cercetați cu zecile în dosare penale care trdează afacerile politice din ultimii ani.

De ce este Mircea Andrei alternativa?!

Mircea Andrei este alternativa la actuala clasă politică argeșeană fie și pentru simplul fapt că toate partidele politice se tem de el, se tem pentru că le-a spus public să nu mai fure și ei erau învățați să fure în liniște, se tem pentru că le spune celor corupți, să afle toată lumea, că sunt corupți, iar ei erau învățați să facă pe mironosițele în public și să se dea corecți chiar dacă DNA îi cerceta de ani de zile. Tot Mircea Andrei e incomod pentru că nu a făcut blaturi sau  afaceri cu ei, fiind probabil singurul politician care nu are afaceri în Argeș. Au zis că nu este argeșean chiar dacă a copilărit în comuna Dobrești - Argeș, mama sa fiind musceleancă și o dată la două - trei luni iese în oraș și ia masa cu profesoarle de la școala și colegii, culmea, unii dintre ei implicați politic la rândul lor.

Mircea Andrei este alternativa pentru că este singurul politician care nu face blaturi în politică, nu își vinde votul așa cum fac toți pe aici, pentru că nu este o păpușă în mâna PSD, PNL sau PDL, ori Traian Băsescu la nivel național, care să pună mâna pe telefon să-l ghidoneze. El reprezintă doar județul Argeș și argeșenii. Ar fi pentru prima dată în țară și în județ când cineva ar munci exclusiv pentru interesele noastre și nu pentru a camarilei de partid cum s-a întîmplat până acum. Este altrnativa pentru că lucrează cu oameni curați precum primarul Nicolae Diaconu de la Curtea de Argeș sau Alexandru Gheorghe de la Costești, primarul Vlad de la Budeasa care a fost înlocuit de PSD când le-a spus că nu va permite unor consilieri și politicieni corupți să acceadă în Consiliul Local sau Mihail Tudor de la Pitești - singurul consilier local care a fost constant vocal, decent, aplicat,  care a reprezentat interesle piteștenilor și a reușit să introducă gratuități în ceea ce privește transportul public de călători în comun.

Reabilitarea DN 73 Pitești - Câmpulung a fost demarată de Mircea Andrei

În Argeș, numele lui Mircea Andrei se leagă de zeci de kilometri de asfaltări, de zeci de kilometri de canalizare și aducțiune de apă. Tot Mircea Andrei a reușit să demareze lucrările la DN 73 Pitești - Câmpulung atunci când proiectul se blocase, fiind cel care a reușit mobilizarea Guvernului după un întreg scandal public și a determinat aprobarea finanțării acestui proiect vital pentru argeșeni și nu numai. Chiar primarii PSD spuneau, după 2012, că nu mai reușesc ei să atragă vreodată finanțări ca atunci când apelau la Mircea Andrei, iar acesta îi ajuta.

La nivelul Piteștiului, Mircea Andrei a anunțat deja că prețul la apă și canal va scădea cu orice risc pentru camarilele abonate la banii publici care fură din buzunarul piteșteanului, având deja o serie de informații că abonații Apă Canal 2000 SA plătesc la factură mult mai mult decât ar trebui. Alături de Mihail Tudor, Mircea Andrei pregătește deja o serie de hotărâri de Consiliu Local menite să ajute persoanele defavorizate sau cu venituri reduse. De asemnea Mihail Tudor are în vedere alturi de Mircea Andrei reabilitarea termică a blocurilor fără contribuția asociațiilor de proprietari resursele fiind din fonduri europene și bani de la bugetul local.

Primarii vor schimbarea în Argeș

O serie de primari argeșeni au anunțat deja public că vor schimbarea în Argeș, alții se pregătesc în taină să redea județul argeșenilor alături de Mircea Andrei. Chiar faptul că a explicat argeșenilor corect că președintele Consiliului Județean se va alege la masa verde și că un lider politic trebuie să intre personal în cursa pentru voturi, arată că nu se va da înapoi de la a reprezenta argeșenii și mai departe de asta, fapul că le-a spus tuturor decum a intrat în politică să nu mai fure spune multe despre acest personaj.

Cert este că PSD,  PNL, PDL, MP - pierd teren ca partide naționale în fața unei alternative de județ, un partid al nostru, care să meargă la București cu un lider fără teamă de șeful de partid care să bată pe bune cu pumnul în masă și să ceară bani pentru dezvoltarea județului și pentru crearea de locuri de muncă, dar mai ales pentru menținerea celor pe care le avem prin demararea autostrăzii Pitești - Sibiu.