Prim-ministrul Dacian Cioloș efectuează săptămâna viitoare un turneu asiatic, care va debuta cu o vizită oficială în R.S. Vietnam (11-14 iulie), iar ulterior va participa la cel de-al 11-lea Summit ASEM (Europe-Asia Meeting), care va avea loc în Mongolia, la Ulan Bator (15-16 iulie).

          Vizita în Vietnam are scopul de a relansa relația tradițională de prietenie România – Vietnam, cu un accent special pe dinamizarea cooperării economice și a schimburilor comerciale. Pe lângă discuții bilaterale cu prim-ministrul, președintele și alți demnitari vietnamezi, premierul Dacian Cioloș va participa la Forumul Economic România-Vietnam de la Hanoi, alături de o delegație de peste 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri din România, pentru a identifica noi oportunități de afaceri cu parteneri vietnamezi și pentru a valorifica pe deplin viitorul acord de liber schimb UE-Vietnam.

          În ceea ce privește Summit-ul ASEM, acesta are ca temă principală - “20 de ani de ASEM: parteneriat pentru viitor prin conectivitate”cadru în care se va urmări  valorificarea dialogului dintre Europa și Asia pentru dezvoltarea statelor asiatice în beneficiul ambelor părți.

Premierul Dacian Cioloș va prezenta argumentele în favoarea transformării României într-un punct nodal pentru proiectele de inter-conectare dintre Europa și Asia, fie că vorbim despre infrastructura de transport de mărfuri, de energie sau despre comunicații.

În marja lucrărilor summit-ului, premierul Dacian Cioloș va avea o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din state participante la reuniune.