De ani buni se tot bate toba construcţiei de autostrăzi. Suntem ultimii din Europa la acest capitol, iar în anul de graţie 2016 abia se lucrează la studiul de fezabilitate pentru tronsonul Piteşti-Sibiu, vital pentru culoarul IV paneuropean.

Cu toate acestea, angajaţii Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri care ar trebui să aibă grija autostrăzilor beneficiază de avantaje importante. Astfel, fidelitatea e obligaţie de serviciu la CNADNR, prevăzută în contractul colectiv de muncă al companiei de stat. Iar angajatorii investesc mult ca să-şi fidelizeze salariaţii: toţi primesc tichete de masă, tichete cadou - de Paşti, Crăciun şi pentru copiii lor; salariaţii care ies la pensie pentru limită de vârstă primesc 10 salarii de bază; au prioritate la angajare foştii salariaţi ai Companiei, orfanii, sau văduvele lor. CNADNR oferă spor pentru activitate neîntreruptă în Companie, spor de vechime de până la 30% din salariul de bază şi spor pentru cumul de funcţii. Compania premiază salariaţii care devin părinţi şi oferă burse studenţilor meritoşi. Şefii au indemnizaţii de până la 45% din salariul de bază.

Nu în ultimul rând, salariaţii primesc până la 30 de zile de concediu de odihnă anual şi multe alte zile libere. Merită, mai ales că nu fac mare lucru! Şi nu o spunem cu răutate, ci cu ochii pe hărţile autostrăzilor din ţară!