Deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu, vicepreşedinte al PSD Argeş, a făcut două interpelări recent privind criza bebeluşilor din Argeş care au fost infectaţi cu bacteria E-coli. Cele două interpelări au fost adresate premierului Dacian Cioloş, care a fost personal în Piteşti la Spitalul de Pediatrie de curând, şi ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care de asemenea a fost în spitalul din Piteşti.

"Nu este normal să se găsească dintr-o dată ţapi ispăşitori agenţi economici care, astfel, sunt aproape distruşi. Firma din Argeş incriminată se pare că nu are probleme, dar piatra, cum se spune, a fost aruncată. În acest context, mai ales că majoritatea bebeluşilor, din câte se ştie, nu au consumat produse ale firmei Lactate Brădet, este important de ştiut cu exactitate sursa infecţiei.

În acest sens au fost făcute şi interpelările. Mai întâi să găsim sursa, să o eliminăm, şi abia apoi putem să începem să îi tragem la răspundere pe cei vinovaţi. Trebuie să ne concentrăm cu toţii să găsim cauzele, să facem proceduri şi regulamente (norme interne pentru Ministerul Sănătăţii şi unităţile medicale) şi să găsim soluţii ca astfel de evenimente să nu se mai producă. În plus, este nevoie de aparatură şi personal pentru ca spitalele să facă faţă unor asemenea situaţii, astfel încât fiecare cetăţean să se simtă în siguranţă. Întrebările la care i-am solicitat pe cei doi demnitari să răspundă cât mai repede sunt:

"- când estimaţi că vom afla cu exactitata cauza acestei situaţii?

- ce măsuri s-au luat în spitale şi în teritoriu pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete?

- ce trebuie să ştie populaţia pentru a se feri de această bacterie?

- aveţi în vedere deblocarea posturilor de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti unde se înregistrează un deficit de 30 de medici şi asistente?

- aveţi în vedere dotarea Spitalului de Pediatrie din Piteşti cu un aparat de dializă peritoneală care să permită tratamente pentru copii în Argeş?". Aştept răspunsurile cât mai repede şi promit să le aduc la cunoştinţa publicului imediat ce le voi primi", ne-a declarat Simona Bucura Oprescu.