În ziua de 30.06.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

INCENDII:

- 19.49, un echipaj cu o autospecială cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu a  intervenit în comuna Căteasca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă și la o bucătărie de vară. 

Au ars: un pat și materiale textile aproximativ 25 kg;

Sursa probabilă: flacără;

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

 

- 16.36, un echipaj cu o  autospecială cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni a intervenit în comuna Leordeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 400 mp și deșeuri menajere circa 500 de kg;

Sursa probabilă: flacără;

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în municipiul Curtea de Argeș, pe strada Decebal, Bușaga, Tarnița și Rîmnicu Vâlcea, în municipiul Pitești, la unitățile de învățământ, în orașul Costești, la un restaurant, în comuna Poiana Lacului, la o stație de alimentare carburant  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 35 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă,  la 2 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 15.23, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în comuna Valea Iașului, la un pacient de 53 de ani, care prezenta plagă tăiată la membrul inferior drept, în urma unei accidentări cu cositoarea. I s-au acordat îngrijirile medicale și a fost transportat la spital.

- 16.00, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Cocu, la un pacient de 37 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral, în urma unei căzături de la o înălțime de aproximativ 4 metri. I s-au acordat îngrijirile medicale și a fost transportat la spital.

- 16.55, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Pitești  a intervenit în comuna Mărăcineni, la un pacient de 44 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare, dar fără rezultat.

 

 

- 18.40, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentulde Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, la Casa de Cultură, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 21.38, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Secția de Pompieri Costești  a intervenit în comuna Buzoești, la un pacient de 64 de ani, care prezenta traumatism cranio-facial, în urma unei căzături de la o înălțime de aproximativ 1,5 metri. I s-au acordat îngrijirile medicale și a fost transportat la spital.

- 23.23, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung  a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Mărășești, la o pacientă de 71 de ani, care prezenta suspiciune de fractură la umărul drept în urma unei căzături de la o înălțime de aproximativ 4-5 metri. I s-au acordat îngrijirile medicale și a fost transportată la spital.

- 02.35, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri  Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Tache Ionescu, pentru transportul unei persoane de 79 de ani, aflată în imposibilitatea de a se deplasa, de la domiciliu, la Ambulanţă.