În perioada 04 -10 iulie a.c.,în Mioveni se vor desfășura operațiuni de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al oraşului, în scările de bloc, gospodăriile individuale, societăţi comerciale și în clădirile instituțiilor publice.
Primăria face apel către cetăţeni, asociaţiile de locatari sau proprietari și agenţii economici şi instituţiile publice să permită accesul agenților DDD pe proprietăţi.
De asemenea, locuitorii orașului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor toxice folosite cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.
Apicultorii sunt avertizați să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar Primăria orașului Mioveni şi S.C. Coral Impex S.R.L. (societatea care desfășoară acțiunea) sunt absolvite de orice responsabilitate.
 
Prestarea serviciului de dezinsecţie pe domeniul public este programată în perioada 05-06 iulie, în intervalul orar 04.00-08.00.
În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie va fi prelungită până la o dată ce va fi comunicată ulterior.