Centura de Vest a Piteştiului (a doua) este prevăzută în Stretagia de Dezvoltare Teritorială a României, cu termen de finalizare până în 2035.

Proiectul centurii de Vest a Piteştiului a fost aprobat de Guvern în şedinţa Cabinetului Năstase care avut loc în anii 2000 în Piteşti. Ulterior a fost construită centura de Sud (pe care acum se circulă), cu gândul la autostrada Bucureşti - Piteşti - Sibiu (tronsonul Piteşti-Sibiu nu e gata nici acum, de abia se lucrează la studiul de fezabilitate).

Deşi autorităţile locale şi judeţene din Argeş au făcut demersuri la Guvern, proiectul centurii de Vest a rămas prin cine ştie ce sertare şi nu s-a mai realizat. Poate acum să fie o şansă pentru a fi pus în operă, deşi avem îndoieli că guvernanţii se vor ţine de un plan ca acesta (este o obişnuinţă ca guvernele să îşi schimbe priorităţile odată cu schimbarea puterii). Oricum, realizarea centurii pe traseul Albota - Băbana - Trivale - Valea Ursului ar fluidiza traficul în Piteşti şi ar face legătura între viitoarea autostradă Piteşti-Craiova cu viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu.