În perioada 24.06.2016, ora 08.00 – 26.06.2016, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 72 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 8  dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

INCENDII:

24.06.2016

- 17.02, două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă și un echipaj SMURD de prim-ajutor de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au intervenit în comuna Stâlpeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Au ars: casa de locuit compusă din trei camere sau pe o suprafață de aproximativ 80 mp;

Sursa probabilă: trăsnet;                     

Împrejurarea: trăsnet;

 

- 23.45, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada N. Bălcescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit capul tractor al unui autotren, ce se afla în mers.

Au ars: elemente combustibile ale compartimentului motor și habitaclu ;

Sursa probabilă: efect termic al curentului electric; 

Împrejurarea: cablu electric defect sau neizolat corespunzător;

 

 

În  data  de 24.06.2016, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în Municipiul Pitești, la o unitate de învățământ, în comuna Poiana Lacului, la o fabrică  de pâine și o moară, în comuna Cepari, la o poștă, în orașul Topoloveni, la casa de cultură, iar în data de 25.06.2016, în municipiul Pitești, la stadionul Nicolae Dobrin și Teatrul Al. Davila , în municipiul Câmpulung, comuna Șuici și comuna Băiculești, la unitățile de cult și în comuna Bradu, la Jupiter City,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

ALTE MISIUNI:

24.06.2016

 

 - 15.25, un echipaj cu o autospecială de la Detaşamentulde Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, B-dul Basarabilor, pentru evacuarea apei acumulată în urma precipitaților abundente ce risca să inunde un restaurant. Cu ajutorul motopompei s-au evacuat aproximativ 25 mc de apă.

 - 16.50, un echipaj SMURD de prim-ajutor calificat dela Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în comuna Mărăcineni, pe DN73, la o pacientă de 41 de ani, care prezenta dureri la coloana cervicală și hipertensiune arterială, în urma unui accident rutier. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.

- 17.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în orașul Mioveni, B-dul Dacia, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 18.35, un echipaj de urgență  de la Garda de Intervenție Nr.2 Topoloveni a intervenit în orașul Topoloveni, strada Calea București, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

 

 

25.06.2016

- 08.47, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim-ajutor calificat de la Detaşamentulde Pompieri Curtea de Argeș  a intervenit comuna Arefu, pentru a asigura măsuri specifice de prim ajutor la Maratonul Mountain Bike. Pe timpul misiunii au fost asistate două victime, un bărbat de 35 de ani, cu escoriații la membrul inferior drept și un bărbat de 32 de ani, care prezenta escoriații la membrul superior stâng, în urma căzăturii de pe bicicletă. Li s-au acordat îngrijiri medicale, dar  au refuzat transportul la spital.

- 09.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, pe stadionul Nicolae Dobrin, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la Campionatul Balcanic pentru Seniori, ediția 75.

- 10.30, un echipaj de descarcerare  de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în orașul Mioveni, pe DN 73, pentru a asigura măsuri specifice de prim ajutor la Rally Cross.

- 12.42, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă  dela Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în comuna Merișani, la o pacientă de 48 de ani, cu alergie, în urma unei înțepături de insectă. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.

- 15.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Bradu a intervenit în comuna Bradu, pe stadionul Tineretului, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de fotbal.

- 16.55, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Bradu a intervenit în comuna Bradu, la Jupiter City, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 17.40, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul Al. Davila, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 18.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în orașul Mioveni, B-dul Dacia, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 18.52, un echipaj SMURD de prim-ajutor calificat dela Detaşamentulde Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Aleea Soarelui, la un pacient de 47 de ani, care prezenta plagă la membrul inferior stâng, în urma unei tăieturi cu flexul. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

- 22.16, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă  de la Detaşamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Lunca Corbului, la o pacientă de 67 de ani, cu alergie, în urma unei înțepături de insectă. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.