În ziua de 13.06.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă,  la 6 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în comuna Poiana Lacului, la un restaurant, în comuna Stoenești, la școală, în orașul Mioveni, la o grădiniță, în orașul Costești, la o stație mixtă de distribuție carburanți, în comuna Ciofrângeni, la școală,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren.

 

- 08.19, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit  în municipiul Pitești,  strada Dobrogeanu Gherea, la o pacientă de 81 de ani, găsită decedată. Nu s-a impus efectuarea manevrelor  de resuscitare.

- 14.18, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri  Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Calea București, pentru transportul unei persoane, pacientă de 67 de ani, aflată în imposibilitatea de a se deplasa, de la domiciliu, la Ambulanţă.

- 16.55, un echipaj de urgență de la Detaşamentulde Pompieri Pitești  a intervenit în municipiul Pitești, Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a asigura măsuri specifice și de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 17.36, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit  în comuna Băbana,  la un pacientă de 67 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

- 19.01, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă și un echipaj de urgență de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit  în municipiul Pitești,  strada Craiovei, la un pacient de 16 ani, găsit decedat, cu politraumatism prin cădere de la înălțime.

- 20.47, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a intervenit  în municipiul Pitești,  strada Negru Vodă, la o pacientă de 66 de ani, găsită în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat.

- 23.25, un echipaj de urgenţă de la Detaşamentul de Pompieri  Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Aleea Soarelui, pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism, avariindu-i ușor aripa stângă.

- 00.30, un echipaj de urgență cu două motopompe de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni   a intervenit în comuna Priboieni, pentru evacuarea apei din trei locuințe, apă acumulată în urma precipitațiilor abundente. Cu ajutorul motopompelor s-au evacuat aproximativ 10 mc de apă.

- 01.10, un echipaj de urgență de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni   a intervenit în comuna Priboieni, pentru degajarea unui autoturism  luat de apa pârâului umflată în urma precipitațiilor abundente. În autoturism nu se afla nicio persoană. Din păcate, autoturismul era acoperit de apă și blocat sub un podeț, debitul pârâului fiind foarte mare.

- 03.30, un echipaj de urgență de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, Punctul de Lucru Aninoasa   a intervenit în comuna Berevoești, sat Gămăcești, unde un canal public de preluare a scurgerilor de pe versanți a fost colmatat de aluviuni, iar o gospodărie a fost inundată. Echipajul de pompieri a intervenit împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență pentru crearea unui baraj, astfel încât apa să nu pătrundă în locuințe, iar ulterior  se va interveni pentru decolmatarea canalului.