O perdea forestieră de protecție va apărea în cartierul Racoviţa din Mioveni.Nu acum, ci atunci când vor crește cei 6000 de puieți pe care cei 600 de voluntari îi vor planta, sâmbătă, 26 martie, în zona Racoviţa (Islaz – Valea Ciorii),între orele 10.00 și 15.00.
Primăria oraşului Mioveni va pune la dispoziţia persoanelor interesate două mijloace de transport.
Plecarea către zona de plantare se va face din faţa Centrului Cultural Mioveni (clădirea de lângă sediul Poliţiei Locale), la ora 9.30.
Recomandări pentru participanți:
– Participanții trebuie să-și aducă de acasă un pachețel cu mâncare și apă, în funcție de consumul caloric al fiecăruia;
-Cizme de cauciuc/ bocanci deoarece terenul este greu practicabil, din cauza precipitaţiilor;
– Ţinută vestimentară corespunzătoare.
De asemenea, la Primăria oraşului Mioveni se va afla un cort special amenajat pentru cetățenii care doresc să planteze câte un arbore într-un alt spațiu verde. Pe lângă puieții primiți gratuit, cetățenilor li se va înmâna și un pliant printat pe hârtie reciclată, menit să crească dorința fiecăruia de a fi mai aproape de natură
Acțiunea face parte din proiectul "Plantează în România", campanie națională de împădurire bazată pe voluntariat, al Asociaţiei Creștem România Împreună", în parteneriat cu Primăria Mioveni, Ocolul Silvic "Codrii Verzi", Agenția pentru Protecția Mediului Argeş şi Arhiepiscopia Argeşului, prin Sectorul Social, Filantropic și de Misiune.