Începând cu luna mai, proiectul derulat de ONG-ul „Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor”, de aceasta dată, cu sprijinul CEZ România, ajunge şi în Piteşti, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti, sub umbrela platformei de responsabilitate socială Energie pentru Bine.

Iniţiativa de a alina singurătatea vârstnicilor a prins rădăcini încă din 2006 ca program dezvoltat de Fundaţia Principesa Margareta a României în beneficiul seniorilor afectaţi de izolare socială şi sărăcie, activitatea fiind preluată de Asociaţia „Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor”, asociaţia înfiinţată de FPRM, asociaţia franceză les petits freres des Pauvres şi de voluntarii programului.

 

Dorinţa noastră este de a aduce alinare, speranţă, suport moral şi practic, cât mai multor vârstnici singuri din România şi de a oferi un model de colaborare şi voluntariat în cât mai multe comunităţi, iar parteneriatul cu CEZ România ne permite să facem acest lucru şi în Piteşti. Cu ajutorul şi încrederea companiei, alături de energia angajaţilor CEZ implicaţi în activităţile de voluntariat corporativ, dorim să arătăm că bătrânii pot, şi trebuie, să trăiască demn, să se simtă utili şi valoroşi şi că împreună le putem oferi bătrâneţi frumoase.”  – Anca Iosub, director executiv al Asociaţiei Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor.

 

Am pus umărul la implementarea acestei iniţiative cu toată deschiderea. Ne-am dorit să oferim astfel persoanelor vârstnice un semn al aprecierii faţă de experienţa şi înţelepciunea pe care ne-o lasă moştenire. Ne bucură faptul că am găsit în Asociaţia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor un partener de nădejde cu care împărtăşim aceleaşi valori şi că echipa CEZ a răspuns deja prezent la primele activităţi într-o formulă numeroasă. Suntem alături de seniorii noştri şi le oferim din energia noastră aşa cum şi ei ne-au oferit sprijin când aveam nevoie.” - Martin Zmelik, Country Manager şi Preşedinte al Directoratului CEZ România

 

În cadrul proiectului, se vor desfăşura activităţi de voluntariat menite să implice comunitatea în lupta împotriva sentimentelor de singurătate şi inutilitate pe care vârstnicii le resimt tot mai intens.

Grupul CEZ în România se implică în acest proiect, pe lângă sprijinul comercial, cu  voluntari din rândul angajaţilor. Aceştia vor învăţa cum să comunice cu persoanele vârstnice, se vor familiariza cu activităţile lor de zi cu zi şi vor face schimb de experienţă cu alţi voluntari care au luat deja contact cu lumea seniorilor.

 

După introducerea în proiect, voluntarii noştri vor continua să participe la activităţi colective de socializare organizate pentru vârstnicii aflaţi în grija Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti din cartierul Găvana, municipiul Piteşti. Totodată, îi vor vizita cu ocazia sărbătorilor şi îi vor însoţi în plimbări în afara căminului.

 

Bunadispoziţia vârstnicilor va fi asigurată de participarea la atelierele florale, photo corner-e, plimbări şi jocuri de bingo cu premii. De asemenea, aceştia vor fi sărbătoriţi cu ocazia Zilei Vârstnicilor.

 

Proiectul “Niciodată singur” vine în continuarea proiectului dedicat “Florilor pentru Suflet” care au fost dăruite anul trecut, în zilele de 1 şi 2 octombrie, tuturor vârstnicilor care au ajuns în Centrele de Relaţii cu Clientii CEZ din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.

 

Grupul CEZ în România susţine proiectele care aduc sprijin membrilor de orice vârstă ai comunităţii în care activează şi este onorat să le fie un partener de nădejde.