Tudor Pendiuc Este unul dintre cei mai longevivi primari, fiind ales pentru prima oară în 1992, din partea PDL, după care a trecut în barca PSD. Social-democrații l-au aruncat peste bord când au văzut că este aproape condamnat, respectând criteriile impuse.

În no­iem­brie 2014, Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Primarul ar fi încheiat un contract pri­vind transportul public local, în urma căruia a pri­mit un apartament în București pe numele fiicei sa­le. A stat nouă luni în arest pre­ven­tiv, după care și-a reluat funcția de primar.

Afacera Publitrans a însemnat, conform DNA, un prejudiciu la bugetul local de peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 lei), în folosul ultimelor două societăți, la care printre acționari se află omul de afaceri Vişoiu Valentin.

Toți piteștenii se întreabă de ce mai candidează Pendiuc? Este anchetat penal, în scurt timp va primi o sentință definitivă. Dacă prin absurd, va fi ales primar, peste un an maxim vom avea alegeri din nou în Pitești. Altă distracție, altă cheltuială! Tot pe banii piteștenilor!

Consiliul Local Pitești s-a constituit parte în procesul de corupție al lui Pendiuc, pentru recuperarea prejudiciului. Când până și Consiliul Local pe care îl guvernezi îți cere înapoi banii, ce argumente să mai ai?

Tudor Pendiuc nu poate să stea în Primăria Pitești, pentru că are interzis să vorbească cu mulți angajați, majoritate în funcții de conducere, și ei martori în dosar. Dacă va fi reales, vom avea în continuare, așa cum a fost în ultimul an, o primărie blocată. Adică, dacă un cetățean are o problemă, nimeni nu i-o va putea rezolva și va fi plimbat de la Ana la Caiafă.

Altfel, după un sfert de secol în care a făcut un poduleț la Podul Viilor și a băgat miliarde în centrul orașului, lăsând cartierele în paragină, dl. Pendiuc a prosperat. Când l-au luat mascații de acasă ca să îl bage la carceră, presa relata că primarul are lift în casă. Câți dintre dumneavostră, chiar și oameni de afaceri, aveți lift în propria casă? Și cât de mare să îți faci o vilă încât să ai nevoie de un lift? Cât de mult să prosperi într-un oraș în care au dispărut toate simbolurile industriei cât timp tu ai fost primar? Cât de mult să prosperi într-un oraș care trăiește din ce produce Dacia la Mioveni, pentru că tu nu ai fost în stare să aduci măcar un singur agent economic puternic?

Iar piteștenii întreabă la unison: De ce mai candidează Pendiuc? Nici Pendiuc însuși nu le-a răspuns până acum. Poate pentru că este genul de om căruia i s-a urcat puterea la cap și crede că va ieși doar cu picioarele înainte din Primărie. Chiar dacă, recent, viața i-a arătat că poate ieși cu mâinile înainte, încătușate! Sau poate că, dacă va fi ales, crede că va pune presiune pe judecători, arătând cât de iubit este el de oameni! După cum se vede, nu apare nicăieri interesul pentru piteșteni!