În perioada ianuarie - iunie 2016, Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni a desfăşurat în parteneriat cu College de Beaufortain din Beaufort, Franţa, un proiect internaţional care se numeştePrietenie fără frontiere (Amitié sans frontières), în care sunt implicaţi 11 elevi din Şcoala « George Topârceanu »,coordonaţi de prof. Victoriţa Ciorobea.
            Scopul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare între elevii Şcolii Gimnaziale « George Topârceanu » şi elevii din College de Beauforatin. De asemenea, prin implementarea acestui proiect, s-a urmărit promovarea culturii şi tradiţiilor din judeţul Argeş şi din zona Savoia, cultivarea dragostei pentru activităţi educative desfăşurate în limbi străine, lărgirea orizontului cultural, încurajarea elevilor de a învăţa şi a comunica într-o limbă străină.
            În această perioadă (24-29 mai 2016) se desfăşoară etapa finală a proiectului, când elevii topârceni implicaţi în proiect au primit vizita unei delegaţii franceze formată din şase elevi şi trei cadre didactice însoţitoare.
            Prima zi a debutat la Centrul Cultural Educativ din Mioveni cu activitatea «Bun venit la noi acasă !aceasta a constând în primirea într-un cadru festiv a copiilor şi a cadrelor didactice. 
La eveniment au participat reprezentanţi a Primăriei şi ai Consiliului Local,  reprezentanţi ai instituţiilor partenere în proiect (SC. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, Centrul Cultural Mioveni), elevi şi părinţi. După prezentarea proiectului, oaspeţii au vizionat un filmuleţ de promovare a oraşului Mioveni, pe care l-au urmărit cu deosebit interes.
La final, gazdele au oferit copiilor francezi materiale publicitare despre Mioveni însoţite de câte un suvenir, iar copiii francezi au oferit la rândul lor diverse materiale despre zona din care vin. Ceremonia s-a încheiat cu o surpriză pregătită de elevii români. Ei le-au adus spre degustare bunătăţi făcute în casă de părinţii lor, iar copiii francezi au adus celebra brânză de Savoia.
Programul primei zile a continuat cu vizitarea celor mai importante instituţii din oraş (Biblioteca Orăşenească, Biblioteca Franceză, Primăria Mioveni, Catedrala Sf. Petru şi Pavel). Au participat apoi la diverse activităţi educative care se desfăşurau  în Centrul Cultural (la Clubul de chitară, la şah, la dans modern).
Seara s-a încheiat în sala de sport a  Şcolii Gimnaziale « George Topârceanu » unde echipa de oină la Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 au făcut un antrenament demonstrativ, în care i-a implicat atât pe copiii francezi cât şi pe copiii români.
În zilele următoare, programul va fi la fel de încărcat, urmând a fi vizitate Cula Racoviţa, Complexul Muzeal Goleşti, Biblioteca Judeţeană « Dinicu Golescu »Centrul de Informare Turistică Mioveni, Bazinul de inot, copiii francezi urmând participa şi la câteva ore de curs în şcoala partenerilor lor.
Vor  fi de asemenea participanţi , la Festivalul Judeţean de poezie, muzică şi teatru francez « Anna de Noailles ».
Acest parteneriat a fost posibil datorită Consiliului Județean Argeș şi Consiliului General Savoia