După cum v-am informat, conducerea Primăriei Mioveni a decis să instaleze defibrilatoare în toate școlile din oraş, dar şi în alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Local.
Astăzi la Primărie s-a desfășurat încă o şedinţa de instruire pentru folosirea celor 15 defibrilatoare achiziţionate.
Lecţia de prim-ajutor a fost predată cu multă răbdare şi pricepere de către doctorul Gheorghe Frătoaica, medic primar medicină de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş.
Acesta a făcut şi exemplificări concrete de resuscitare cardio-respiratorie pe un manechin. Medicul le-a prezentat celor din sală şi principalele soluţii de prim ajutor în situaţiile de urgenţă şi i-a invitat pe cei care au vrut să vadă dacă au deprins lecţia predată să încerce să-şi pună în practică informaţiile acumulate  astăzi.
Reamintim că defibrilatoarele au ajuns la școlile gimnaziale “George Topârceanu”, “Liviu Rebreanu” și Nr.1 Colibaşi, în sala de sport de la “Liviu Rebreanu”, la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini și Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu”, la grădiniţele “Tic-Pitic”, “Campionii”, și “Florile Soarelui”, în piaţa agroalimentară Dacia, la Centrul Cultural Educativ, la Poliţa Locală, la Bazinul de Înot (pe timpul sezonului cald, și la Baza de Agrement Bemo), la S.V.S.U. Mioveni și la Primărie.