Vineri, 23 aprilie, de la ora 19.00, TrioJazz&Pop Pitești vă invită pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești, www.facebook.com/pitestifilarmonica la un nou concert de jazz. Alături de grupul piteștean al filarmonicii vor evolua, ca soliști, Maria Arsene (voce), Mădălin Sandu (vioară) și Ionuț Tolea (clarinet).

Concertul, desfășurat la Centrul Multifuncțional, în Sala „Simfonia”, va fi transmis on-line, ca urmare a creșterii și în Pitești a numărului de cazuri de Covid-19 (peste 3 la mia de locuitori). În program: Sting – Fragile, Stevie Wonder – Overjoyed, Isn’t she lovely, I wish și Sir Duke, Bobby Hebb – Sunny, Bert Kaempfert, Milt Gabler – L.o.v.e., Arthur Hamilton – Cry me a river, Duke Ellington, Irving Mills – It don’t mean a thing, Carlos Jobim – One note samba și Wave, Haroldo Lobo – Tristeza și Mautice White – September.

Maria Arsene a studiat percuție la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și a absolvit secția de jazz a Universității Naționale de Muzică București, la momentul actual fiind studentă la master (clasa de jazz). A cântat în festivaluri din România, Olanda, Republica Modova, colaborând cu Mircea Tiberian, Ciprian Pop, Albert Tajti, Răzvan Cojanu ș.a. Concertează cu Jazzapella, primul grup de jazz acapella din țară. A colaborat cu grupul The Twisters și pianistul Mircea Tiberian în musicalul „Jazzy Tarot”. Este câștigătoarea a numeroase premii la festivalurile de gen.

 

Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești și, de anul acesta, are și atribuții de director artistic în cadrul instituției. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri şi concerte pe toate scenele muzicale ale ţării. A concertat şi în Italia, Germania, Elveţia, Franţa, Austria, Spania, Ungaria şi Republica Moldova. Mădălin Sandu este nu doar un violonist de talent, ci şi aranjor, orchestrator şi dirijor, iniţiator al multor proiecte sonore spectaculoase.

 

Ionuț Tolea a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de muzică, specialitatea clarinet. Este profesor de clarinet la liceul absolvit și angajat al Filarmonicii Pitești.

Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Muzică, specialitatea contrabas, Alexandru Iordache este profesor de contrabas la liceul pe care l-a absolvit și angajat al Filarmoncii Pitești.

Student la master jazz muzică ușoară la clasa profesorului Mircea Tiberian, pianistul Florin Pană a susținut numeroase concerte, cântând cu Filarmonica Pitești în numeroase proiecte muzicale.

Gabriel Barani este angajat al Filarmonicii Pitești și profesor de percuție al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești. A urmat cursurile Facultății de Muzică din Brașov și pe cele de masterat la Universitatea de Nord Colorado, SUA, continuând cariera artistică în muzica clasică fiind membru al Orchestrei Naționale Radio, Orchestra Simfonica Dunshan (China), Orchestra Filarmonicii din Liban, Filarmonica Brașov și colaborând cu mai multe orchestre din țară și din străinătate.