Evenimentele cultural-educative pregătite de Centrul Cultural Pitești, în această săptămână, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), publicul având acces, la unele activități, în limita a 30% din capacitatea sălii:
• „Fricile femeii moderne (partea a II-a)” -proiect cultural-educativ „Gânduri, Rostiri, Scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu. Invitată: Violeta Popa, psiholog-clinician.
• Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi. Invitat: scriitorul dr. ing. Nicolae Braniște.
• Spectacolul „De Ziua Ta…” dedicat Zilei Internaționale a Femeii, eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești.
• „Iubesc Femeia” -dezbatere în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu. Invitat: poetul Bogdan Crăciun.
• Conferința cu tema „200 de ani de la răscoala lui Tudor Vladimirescu” - proiectul cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma (eveniment care poate fi urmărit exclusiv online). Invitat: conf. univ. dr. habil Claudiu Neagoe de la Facultatea de Istorie a Universității Pitești.
• „Modele culturale” - proiect cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, coordonat de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
• „Biruința scrisului în limba română” - proiect cultural-educativ „Limba română literară de-a lungul timpului”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia.
• Medalionul artistic cu tema „Femeia, Filosofia Vieții”, coordonat de interpreta de romanțe și muzică ușoară Mariana Claudia Filipescu, având-o invitată pe Maria Răduț, artist plastic din Câmpulung, eveniment care va avea loc joi, 11 martie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
• „Cărțile de Citire. A treia Carte de Citire: La Umbra Epocii de Aur. Perioada ceaușistă: 22 martie 1965-22 decembrie 1989” - prelegere în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Reflecții la Reflexii”, coordonat de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Marin Gheorghe Rădulescu. Evenimentul va avea loc vineri, 12 martie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Detalii despre evenimentele anunțate aflați accesând link-ul https://centrul-cultural-pitesti.ro/informare-8-12.../