Pornind de la dezvăluirile legate de bolnavii legați de pat și sedați în secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu, PSD Argeș acuză tratamentul inuman la care sunt supuși unii pacienți în unele spitale COVID din țară, ceea ce reflectă lipsa unor proceduri clare de acțiune stabilite la nivelul Ministerului Sănătății pentru tratarea pacienților COVID în secțiile ATI.
"Lipsa acestor reguli clare lasă loc deciziilor individuale, arbitrare, care în multe situații se dovedesc catastrofale.
Din cauza lipsei unui astfel de regulament, am avut și foarte multe incendii în secțiile COVID în care se acumulează o concentrație mai mare oxigen.
Era/este responsabilitatea Guvernului, respectiv a Ministerului Sănătății, să pregătească și să impună un ghid/regulament valabil pentru toate secțiile COVID, care să stabilească reguli, proceduri, acțiuni specifice.
PSD cere guvernului să iasă din delăsare. Să nu mai fugă de răspundere. Să acționeze preventiv, să anticipeze! Nu trebuie să se întâmple tragedii pentru a lua deciziile necesare!", transmite PSD Argeș.