Deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu a susținut în plenul reunit al Parlamentului un amendament inițiat de către toți parlamentarii de Argeș ai PSD privind sprijinul financiar care ar trebui să fie acordat de către stat pentru proiectele derulate de către autoritățile locale, prin alocarea în bugetul de stat a sumelor necesare decontării cheltuielilor neeligibile. Concret, Simona Bucura Oprescu a solicitat cuprinderea în Legea bugetului de stat pe anul 2021 a sumelor necesare punerii în aplicare a prevederilor art. 7 din OUG nr. 156 din 3 septembrie 2020 privind unele măsuri pentru susținerea dezvoltării teritoriale a localităților urbane și rurale din România cu finanțare din fonduri externe nerambursabile – în fapt, asigurarea sumelor necesare decontării cheltuielilor neeligibile care, potrivit articolului menţionat, se stabilesc în sarcina autorităților de management în procent de 75% din valoarea plăților efectuate de către unitățile administrativ-teritoriale.
"De la tribuna Parlamentului le-am amintit reprezentanților puterii actuale de această obligație legală (din păcate, am văzut că legea este de multe ori opțională pentru cei de la PNL, USR PLUS și UDMR!):
Declarați că susțineți dezvoltarea teritorială a localităților urbane și rurale din România!
Declarați că susțineți dezvoltarea prin finanțarea din fonduri externe nerambursabile!
Articolul 7 din OUG Nr. 156 din 3 septembrie 2020 prevede că autoritățile de management trebuie să asigure sumele necesare cheltuielilor neeligibile în cuantum de 75% din valoarea plăților efectuate de către Unitățile Administrativ Teritoriale.
Este obligația dumneavoastră să alocați acești bani și îi rog pe toți colegii parlamentari să voteze pentru dezvoltarea României, pentru fonduri europene și pentru respectarea legii!”, a declarat Simona Bucura Oprescu.