Parlamentul - în care majoritatea o dețin, împreună, PNL, USR PLUS și UDMR - a adoptat bugetul de stat pentru anul în curs. Este un buget al austerității față de care a votat împotrivă, după cum informează deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.
"Culmea este că Guvernul prezintă acest buget ca pe unul al prosperității, în condițiile în care toți indicatorii spun exact opusul: nu cresc pensiile, nu se majorează alocațiile, salariile sunt înghețate, bugetul Educației este cel mai mic din ultimii 30 de ani, cel al Sănătății este mai jos decât nivelul de anul trecut, iar marile investiții promise întârzie.
De unde prosperitate, când pentru fermieri nu se dau nici măcar banii pentru despăgubirile pentru secetă, când ajutoarele de stat pentru HoReCa și alte sectoare vitale ale economiei se lasă așteptate, când prețurile la energie, alimente, medicamente tot cresc?
În plus, deficitul este uriaș, iar Guvernul Cîțu se tot împrumută și pune povara datoriilor în spatele cetățenilor.
Prosperitatea, laptele și mierea promise de către Guvernul actual sunt, de fapt, sărăcie, apă chioară și pelin!", a declarat Simona Bucura Oprescu.