Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa aleasă, precum și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.

În ultimele 24 de ore, un număr de 229 de poliţişti și 42 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 31 de acţiuni punctuale (dintre care 28 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 1.340 de persoane, precum și 261 de autovehicule, dintre care 99 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 139 de locaţii şi 121 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, după cum urmează:
-169 sancţiuni, în valoare de 12.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-12 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate unor persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.