Filarmonica Pitești organizează astăzi, 18 februarie, de la ora 19:00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un concert cu muzică de film, „Un violoncel prin lume”, proiect al violoncelistului Filip Papa. Conform ratei de incidență a COVID-19 la nivel de Pitești, vor avea acces doar 30% din spectatori. Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Evenimentul poate fi urmărit și on-line, pe pagina de facebook a Filarmonicii Pitești: https://www.facebook.com/pitestifilarmonica.
Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revine, ca solist, violoncelistul Filip Papa.
În program, muzică din filmele „Numărătoarea inversă” (Adagio), „Chère Louise” (Singurătate), „Poștașul lui Neruda” (Poștașul), „Kill Bill” (Păstorul singuratic), „Micul dejun la Tiffany” (Moon River), „La Piovra” (Caracatița), „Misiunea” (Oboiul lui Gabriel), „Amadeus” (Aria Reginei Nopții), „Vânătorul de Cerbi” (Cavatina), „Henric al IV-lea al Franței” (Oblivion), „Frantic” (Libertango), ”The Kid stays in the Picture” (Iubire albastră), „La Strada” și „Nașul” (Medley), „Les Fugitifs” (Fugarii), „Marele blond cu un pantof negru” (Marele blond, Sârba), „Aventurile rabinului Jacob” (Dansul tinerilor Hasidici), din spectacolul „Horácio Ferrer” și „Astor Piazzolla «În persoană»” (Canción de las Venusinas) și din spectacolul TV „David Balfour” (Cântecul lui David).
Orchestrațiile pentru orchestră de coarde, violoncel, percuție și pian aparțin lui Gian Luigi Zampieri, dirijorul italian care a contribuit muzical la filmul „Amadeus” și care nu a mai putut fi prezent la pupitrul orchestrei pentru acest concert, așa cum era anunțat inițial, din cauza măsurilor restrictive pandemice instituite la graniță, în prezent.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.
Mai multe detalii despre eveniment găsiți accesând link-ul https://www.facebook.com/194354877386665/posts/1903768846445251/?sfnsn=mo