Disperarea îi impinge pe unii candidați să recurgă la mijloace la limita legii. De exemplu, candidatul pentru primăria Coșești, Florin Petrescu, a ajuns să se folosească de activitatea CJ Argeș pentru a-și face campanie electorală.
Săptămâna trecută, acesta s-a plasat lângă un utilaj al Drumurilor Județene, societate din subordinea Consiliului Județean Argeș, care reabilita un drum județean din comună.
Personajul politic se lăuda că grație lui cei de la CJ au trimis utilajul. Realitatea este că echipa PSD Argeș  (formată inclusiv din consilieri județeni) a venit în campanie în comuna Coșești, iar oamenii le-au explicat liderilor că o mare nemulțumire o reprezintă starea precară a respectivului drum.
Conducerea CJ a trimis de urgență un utilaj, un greder, care a îndreptat drumul. O intervenție menită să rezolve temporar problema, pentru că respectivul drum trebuie asfaltat, pentru ca cetățenii să scape de mocirla generată la fiecare ploaie.
Problema majoră este că această intervenție a fost subminată chiar de candidatul acestui partid, care s-a lăudat în comună drept cel care a adus utilajul. Inclusiv pe pagina de Facebook, așa cum se poate vedea pe captură. Or, dacă ar fi să mergem pe cuvântul personajului, vorbim cel puțin de trafic de influență, o faptă penală, ca să nu mai spunem că bani publici ar fi folosiți în campania electorală. Cu siguranță că echipa de la conducerea județeană a PSD Argeș nu asta aștepta de la candidatul de la Coșești, mai ales că în nici o altă localitate din județ nici CJ Argeș și nici PSD Argeș nu a recurs la astfel de formule. Și, cu siguranță, nu acesta era obiectivul Consiliului Județean Argeș.
De altfel, acesta nu este singurul derapaj al candidatului Florin Petrescu care, înainte de debutul campaniei electorale, și-a pus echipa să încalce proprietăți private, lipind afișele sale pe bannere ale contracandidaților, bannere aflate în curțile cetățenilor.
În aceste condiții, nu mai miră pe nimeni în comună că nici măcar toți candidații de pe lista de Consiliu Local nu îl susțin pe cel care vizează primăria, Florin Petrescu.